PARDOSEALA DIN MARMURA

pardoseala marmura

Pardoseala din marmura

Marmura este una dintre cele mai elegante opțiuni pentru pardoseală. Constituie alegerea principala pentru designeri, arhitecți și artiști din cele mai vechi timpuri.

 

Costul pardoselilor de marmură

Costurile diferitelor modele de marmură pot varia in functie de modelul dorit,de formatul placilor, de sursa, existănd practic mai mulți factori care influențează variațiile calității și prețului marmurei:

  1. Dimensiunile si formatul placilor: Cele mai multe plăci de marmură sunt standardizate, de ex: 60×60, 60×30. La dimensiunile personalizate se adaugă prețul de prelucrare iar daca optati pentru aspectul mult mai elegant al plăcilor mai mari, este firesc ca acestea sa aiba un pret mai ridicat.
  2. Grosime: o placa cu o grosime mai mare oferă mai multă rezistență, dar este mai scumpă. Grosimea plăcilor de marmură variază de la 1.3 cm la 3cm.
  3. Calitate: Producătorii de marmură impart marmura in grade de calitate standard sau premium. Calitatea premium  are compozitia cea mai omogena si structura cea mai puternică.
  4. Finisajele: Finisajele lucioase costă de obicei mai puțin decât finisajele: mate sau periate, care sunt mai puțin alunecoase, ceea ce le face ideale pentru zonele umede, precum băile și bucătăriile.

Deci, asa cum am expus mai sus, costul total al pardoselilor din marmură depinde de diverși factori, cum ar fi: modelul si tipul,  montajul ( profesional sau nu), sursa , dar mai ales aspectul acestora.

placare cu marmura

Aspectul pardoselilor de marmură

Puteți oferi locuinței dvs. un aspect atemporal și elegant, cu pardoselile  din marmură. Existand o multitudine de stiluri din care să alegeți, veți aprecia versatilitatea și unicitatea marmurei. Marmura este diferita de alte tipuri de piatra naturala, cum ar fi compozitul, granitul, calcarul. Aspectul placilor de marmura  variază de la un model la altul. Puteți obține plăci de marmură lucioase sau cu finisaj mat.

 

Montajul pardoselilor de marmură

Marmura este o piatră naturală, cu o suprafața relativ „poroasă”. Acest lucru face ca marmura să fie relativ sensibila la  patare. Pentru a combate acest lucru, la momentul montajului, marmura trebuie tratată  cu un impregnant pe toata suprafața. Acest lucru va proteja marmura de decolorare si patare și va crea, de asemenea, un strat de  impermeabilizant  invizibil pe suprafața sa.
Marmura este de fapt o piatra naturala mai moale și poate suferi daune din cauza fisurilor, lovirii. Deci, trebuie să aveți o grijă corespunzătoare în timpul montajului.

pardoseala marmura Cluj

Durabilitatea pardoselilor de marmură

Marmura este extrem de densă, astfel rezistă mai mult decât majoritatea celorlalte tipuri de piatră naturală. Vă puteți aștepta ca podelele de marmură întreținute corespunzător să dureze cel puțin 25 de ani. Durabilitatea depinde, de asemenea, dacă este montata corect sau nu și de asemenea de grosimea marmurei.

emparador dark pardoseala marmura

Întreținerea pardoselilor de marmură

În timp ce marmura este o opțiune elegantă și sofisticată pentru pardoseli, aceasta necesită o anumită  îngrijire și întreținere. Nu puteți utiliza agenți de curățare acizi pe o podea de marmură, deoarece carbonatul de calciu din marmură reacționează cu acidul care provoacă patarea și colorarea. Întreținerea va necesita reaplicarea tratamentului de impregnare a suprafeței la fiecare 3-4 ani, în funcție de nivelul de trafic din spațiu. Curățarea regulată a podelei de marmura va contribui la reducerea petelor.

Pentru informatii suplimentare aici !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.