Cu ce se curata faianta din baie de calcar

Faianta din baie poate fi o suprafata dificila de curatat, mai ales atunci cand se acumuleaza depuneri de calcar. Aceste depuneri inestetice pot aparea din cauza apei dure sau a condensului din timpul dusului sau baii. Pentru a pastra faianta curata si stralucitoare, este important sa folosesti metode eficiente de curatare a depunerilor de calcar.

Metode naturale de curatare a faiantei din baie de calcar

Un mod eficient si ecologic de a curata faianta din baie de calcar este sa folosesti ingrediente naturale pe care le gasesti cu usurinta in casa ta.

 • Otetul alb: Datorita aciditatii sale, otetul alb este eficient in dizolvarea depunerilor de calcar. Amesteca otet alb cu apa intr-un pulverizator si pulverizeaza solutia pe suprafata faiantei. Las-o sa actioneze timp de 10-15 minute, apoi clateste bine cu apa curata.
 • Sucul de lamaie: Lamaia contine acid citric, care poate ajuta la dizolvarea calcarului. Stoarce sucul de lamaie intr-un pulverizator si aplica-l pe suprafata faiantei. Las-o sa actioneze timp de 10-15 minute, apoi clateste bine cu apa.
 • Bicarbonatul de sodiu: Bicarbonatul de sodiu este un alt ingredient natural eficient impotriva calcarului. Amesteca bicarbonatul de sodiu cu putina apa pentru a forma o pasta si aplica-o pe suprafata faiantei. Freaca usor cu o perie de curatare, apoi clateste bine.

Produse comerciale pentru curatarea faiantei din baie de calcar

Daca preferi sa folosesti produse specializate pentru curatarea faiantei din baie, exista o varietate de optiuni disponibile pe piata.

Numele produsului Descriere
Curatare faianta cu formula anticalcar Acest produs este special formulat pentru a elimina depunerile de calcar de pe faianta si pentru a reda stralucirea suprafetelor.
Gel de curatare cu actiune anticalcar Gelul de curatare contine ingrediente puternice care dizolva rapid depunerile de calcar, fara a deteriora suprafetele faiantei.
Solutie concentrata pentru indepartarea calcarului Aceasta solutie concentrata poate fi diluata conform instructiunilor de pe ambalaj si poate fi folosita pentru curatarea eficienta a faiantei din baie.

Recomandari pentru prevenirea depunerilor de calcar pe faianta din baie

Pentru a preveni acumularea depunerilor de calcar pe faianta din baie, este important sa adopti anumite masuri preventive:

 1. Usca suprafetele: Dupa fiecare utilizare a dusului sau baii, sterge suprafetele faiantei cu o laveta sau o carpa pentru a elimina excesul de apa.
 2. Foloseste un spray anticalcar: Aplica periodic un spray anticalcar pe suprafetele faiantei pentru a preveni acumularea depunerilor de calcar.
 3. Curata regulat: Nu lasa depunerile de calcar sa se acumuleze. Curata faianta din baie regulat pentru a mentine suprafetele stralucitoare.

Urmand aceste sfaturi si utilizand metodele potrivite de curatare, vei putea mentine faianta din baie curata si stralucitoare, fara depuneri inestetice de calcar.

Metode naturale de curatare a faiantei din baie de calcar

Un mod eficient și ecologic de a curăța faianta din baie de calcar este să folosești ingrediente naturale pe care le găsești cu ușurință în casa ta.

 • Otetul alb: Datorită acidității sale, otetul alb este eficient în dizolvarea depunerilor de calcar. Amestecă otet alb cu apa într-un pulverizator și pulverizează soluția pe suprafața faiantei. Las-o să acționeze timp de 10-15 minute, apoi clătește bine cu apă curată.
 • Sucul de lămâie: Lămâia conține acid citric, care poate ajuta la dizolvarea calcarului. Stoarce sucul de lămâie într-un pulverizator și aplică-l pe suprafața faiantei. Las-o să acționeze timp de 10-15 minute, apoi clătește bine cu apă.
 • Bicarbonatul de sodiu: Bicarbonatul de sodiu este un alt ingredient natural eficient împotriva calcarului. Amestecă bicarbonatul de sodiu cu puțină apă pentru a forma o pastă și aplică-o pe suprafața faiantei. Freacă ușor cu o perie de curățare, apoi clătește bine.

Produse comerciale pentru curatarea faiantei din baie de calcar

Dacă preferi să folosești produse specializate pentru curățarea faiantei din baie, există o varietate de opțiuni disponibile pe piață.

Numele produsului Descriere
Curatare faianta cu formula anticalcar Acest produs este special formulat pentru a elimina depunerile de calcar de pe faianta și pentru a reda strălucirea suprafetelor.
Gel de curatare cu actiune anticalcar Gelul de curățare conține ingrediente puternice care dizolvă rapid depunerile de calcar, fără a deteriora suprafetele faiantei.
Soluție concentrată pentru îndepărtarea calcarului Această soluție concentrată poate fi diluată conform instrucțiunilor de pe ambalaj și poate fi folosită pentru curățarea eficientă a faiantei din baie.

Recomandări pentru prevenirea depunerilor de calcar pe faianta din baie

Pentru a preveni acumularea depunerilor de calcar pe faianta din baie, este important să adopti anumite măsuri preventive:

 1. Uscă suprafetele: Dupa fiecare utilizare a dusului sau baii, sterge suprafetele faiantei cu o laveta sau o carpa pentru a elimina excesul de apa.
 2. Folosește un spray anticalcar: Aplica periodic un spray anticalcar pe suprafetele faiantei pentru a preveni acumularea depunerilor de calcar.
 3. Curata regulat: Nu lăsa depunerile de calcar să se acumuleze. Curata faianta din baie regulat pentru a mentine suprafetele strălucitoare.

Întrebări frecvente

În această secțiune vei găsi răspunsuri la unele întrebări comune despre curățarea faiantei din baie de calcar.

 • Care este cel mai eficient produs pentru curățarea faiantei din baie?
 • Cât de des ar trebui să curăț faianta din baie pentru a preveni acumularea depunerilor de calcar?
 • Pot folosi aceleași metode de curățare pentru orice tip de faiantă?
Photo of author

Seryn

Lasă un comentariu